Zo blijf je staan in de storm. (2 tips)

Gepubliceerd op 27 januari 2024 om 05:47

Het stormt op planeet Aarde. En dat is goed nieuws. Want een storm is een krachtige manier om verandering op gang te brengen. Of om verandering verder te helpen. En midden in het Grote Ontwaken, is een beetje hulp voor veel mensen hartstikke welkom.

Maar in deze storm, die niet een letterlijke storm is, is het soms moeilijk om te blijven staan. Wat kun je doen om overeind te blijven in de storm? Hoe ga je om met alles wat er nu gebeurt? In dit blog delen we twee fijne tips met je.

 

Tip 1: Zie dat alles precies volgens plan gaat.

Een diep inzicht, dat meestal niet komt aanwaaien. Zeker niet in hele uitdagende situaties. Onze probleem gerichte focus zit dan vaak in de weg. Toch is dit een heel krachtig inzicht dat uiteindelijk altijd waar is. En je kan leren om dit te zien. Maar vooral, om dit te voelen.

Hoe doe je dat?

Kijk eens terug op je eigen leven. Als je hebt geleerd om de dienstbaarheid te zien van dat wat er was, dan heb je prachtige lessen geleerd. Ook, en vaak juist, uit de moeilijke dingen. Je kunt dan achteraf heel goed zien waarom bepaalde dingen moesten gebeuren. Het waren de bouwstenen voor mooie dingen in je leven die nog moesten komen.

Maar toen je er middenin zat, voelde dat vaak anders. Midden in een moeilijke periode was het soms moeilijk om hoop of vertrouwen te hebben. Nu kijk je terug en snap je dingen wél. Zie je het plan dat er altijd was. Dat kun je gebruiken om mee te oefenen. Het plan nu al zien, zonder dat je de uitkomst helemaal kan zien. Kun je het voelen? Kun je voelen dat in ieder duister het Licht altijd de enige uitkomst is? Als je dit oefent, ga je daar veel aan hebben.

 

Tip 2: Helpen, maar niet dragen.

In een storm, of een zeer uitdagende periode, kunnen we als mensen meer voor elkaar betekenen. We hebben de mogelijkheid om elkaar meer te helpen. Maar als helpen betekent dat je verantwoordelijkheid voor een ander gaat dragen, gaat dat een keer bij je terugkomen. Jij draagt jouw leven, een ander draagt zijn of haar leven. Dat is de stroming van balans. En raakt die uit balans, raken de betrokkenen in zichzelf uit balans. Dat zou er voor kunnen zorgen dat mensen ongelukkig, moe of ziek worden. Helpen zonder te dragen is dus heel belangrijk.

Hoe doe je dat?

Zie het grotere geheel. Zie hoe een ziel vanuit zelfliefde bepaalde lessen heeft gekozen. En in die zelfliefde zit het verlangen om het zelf te doen. Pas dan kan de les echt geleefd worden. Als jij het voor een ander wil dragen, dan kan iemand het niet helemaal zelf doen. En dus het vanuit zelfliefde gekozen pad niet helemaal bewandelen.

Anders gezegd, gun iemand zijn of haar lessen. En besef dat hulp vele vormen kent. Zelfs (letterlijk) dragen kan een vorm van hulp zijn. Maar dat is iets anders dan de verantwoordelijkheid voor iemands leven proberen te dragen. Maak jezelf vrij en gun de ander het mooiste. Ook als je ego bepaalde dingen van het leven van de ander niet als mooi kan zien.

Het zijn intense tijden op planeet Aarde. En we worden allemaal uitgedaagd. Maar juist daarom is er zoveel mogelijk. Doordat het ongeziene gezien wordt. Heb de moed om echt te zien, ook als er mensen om je heen zijn die blijven hangen in op ego gebaseerde zienswijzen.

Ook dat hoort bij je rol als pionier.

Heb een magisch Nu,
Lamané, Donna en Pim Smit

 

YouTube kijktip: 'Alles gaat precies volgens plan.' Klik HIER om de video te zien. 

 

Voor updates over Blogs, Channelings, Video's, Workshops, Retreats en Energy Updates, schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.