De Eerlijkheid van het Leven

Gepubliceerd op 14 april 2024 om 05:37

Leven is in de spiegel kijken. Het is contact maken met delen van jezelf door in interactie te zijn met dat wat je als je omgeving ervaart. Om vervolgens te gaan beleven wat dat met je doet. Zo leer je over jezelf. Over wie je bent en zeker ook wie je niet bent. Over wat je talenten zijn en je verlangens. Je ontdekt je pad mede door de spiegel die het leven je voorhoudt.

Maar soms voelt het leven even oneerlijk. Omdat een ander wél heeft wat jij zo graag wil. Terwijl jij er veel harder voor werkt. Of omdat jij juist wél hebt wat iemand anders zo graag wil. En die ander werkt zo hard, doet zo enorm zijn best. En bij jou komt het allemaal aanwaaien. Hoe eerlijk is het leven eigenlijk? En wat kun je daar mee?

 

Om dit uit te kunnen leggen is het belangrijk om te zien dat er een verschil kan zijn tussen de beleving van iets en dat wat er werkelijk gebeurt. En deze twee dingen kunnen tegenstrijdig lijken. In het geval van de eerlijkheid van het leven wordt dit heel duidelijk. Want de beleving van oneerlijkheid in het leven is als beleving ontzettend waar. Maar wat zie je als je dieper kijkt?

Dan zie je dat het leven een spiegel is. En het dus alleen maar kan spiegelen wat jij uitzendt. En dat is eerlijk. Heel eerlijk. Confronterend eerlijk soms.

Het gevoel van oneerlijkheid is vaak iets dat voortkomt uit het zien van verschillen. De één is gezond, de ander ziek. De één is eenzaam, de ander heeft veel vrienden. De één is rijk, de ander arm. Maar voor al die levens geldt, het is een eerlijke afspiegeling van iemands systeem aan trillingen.

Want dat is wat je bent. Een systeem aan trillingen. Op alle verschillende vlakken ben je een samenstellingen van energie die wordt gevormd door allerlei deel-energieën met allemaal verschillende trillingen. En daar zend je iets mee uit. Wat dan op verschillende manieren weer bij je terugkomt. Bijvoorbeeld in de Aardse realiteit in de vorm die je vaak ‘het leven’ noemt.

 

Het leven is eigenlijk het meest eerlijke dat er bestaat. En daar zit veel waarde in. Want zo leer je. Ook door de verschillen. En eigenlijk juist door de verschillen.  Door de verschillen en je gevoel van oneerlijkheid kun je leren zien dat het leven eerlijk is. En kun je oefenen met het zien van de dienstbaarheid van de dingen die je als oneerlijk ervaart.

Het contrast is duidelijk. En wordt gevormd door de schoonheid van verschillen. Leef je mooiste leven binnen het contrast. En laat het contrast je positief voeden. Groei in acceptatie. En laat vanuit die groei meer stroming toe in het creëren van een andere wereld. Een wereld met meer liefde. Een wereld met meer eerlijkheid, die kan ontstaan vanuit het besef van de eerlijkheid van het leven.

Heb een magisch Nu,
Lamané, Donna en Pim Smit

 

Voor updates over Blogs, Channelings, Video's, Workshops, Retreats en Energy Updates, schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.