Drie spirituele inzichten voor elke dag.

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 16:24

Leven is leren. En leren is oefenen. En bij oefenen hoort herhalen. Dus herhalen van dat wat je al weet, kan ontzettend waardevol zijn. En het kan je helpen om verder te komen. Ook omdat een herhaling van hetzelfde, eigenlijk nooit hetzelfde is. Jij staat net ergens anders, waardoor informatie die herhaald wordt net anders binnen komt. En soms zelfs heel anders.

 

Dus hier nog even een overzicht van drie spirituele inzichten die ontzettend fijn zijn in het dagelijks leven. Inzichten die je wellicht al kent, maar die zo fijn en krachtig zijn dat herhaling veel bij kan dragen aan het leven van die inzichten. Veel plezier met lezen, maar zeker ook met het genieten van wat deze inzichten voor je kunnen betekenen.

 

 

Spiritueel inzicht 1: Je bent een ziel met een menselijke ervaring.

Zo bevrijdend, zo waar. En ons lijden komt voort uit onze identificatie met ons ego. Iets dat je overal terugziet. Dat betekent dus ook dat als je jezelf niet meer identificeert als ego, je lijden oplost. Of in ieder geval voor een deel.

Hoe doe je dat?

Jezelf helpen herinneren aan je diepere laag. En die voel je soms sterker dan anders. Die momenten kun je gebruiken om terug te halen als je het even wat moeilijker hebt. Momenten van flow, dat alles vanzelf lijkt te gaan of dingen zomaar aan komen waaien. Dan leef je vanuit een diepere laag en is er minder identificatie met je ego. Ga soms weer even terug naar dat moment. En stel jezelf open om dit gevoel van binnenuit meer toe te laten op het moment dat je dat kan gebruiken.

Spiritueel inzicht 2: Het leven is in de kern neutraal.

En jij geeft het kleuring aan jezelf door hoe je het leven interpreteert. En hoe je iets interpreteert is weer afhankelijk van jouw bewuste en onbewuste overtuigingen en definities. Een burn-out is voor de één het beste dat hem is overkomen. Voor de ander het grootste drama. De situatie zelf is nooit het probleem. Je ervaart een probleem door hoe je met de situatie omgaat. En hoe je met de situatie omgaat, dat kun je leren. 

 

Hoe doe je dat? 

 

Wat kan helpen is jezelf de vraag der vragen stellen: hoe is dit dienstbaar? Dat helpt met het creëren van een hartgedragen interpretatie van de situatie met de daarbij gepaard gaande positieve gevoelens en emoties.

 

 

Spiritueel inzicht 3: Je hebt nu alles wat je nodig hebt voor je bestaan in het nu.

 

En dat geldt voor je talenten, werk of gebrek aan werk, vrienden, geld enzovoorts. Maar door een collectieve mindset van tekorten vinden we vaak dat we niet genoeg hebben. En doordat we soms moeilijk de dienstbaarheid kunnen zien van een gebrek aan iets, vinden we daardoor ook vaak dat het Nu gebrekkig is. Maar een gebrek aan iets (vrienden of geld bijvoorbeeld) kan enorm dienstbaar zijn om je te motiveren om meer van je scheppingskracht in te zetten in je leven. En kan dus precies zijn wat je nodig hebt in het Nu om je zielenpad te bewandelen. Toch kan het moeilijk zijn om dat te voelen. Maar ook dat kan je leren.

 

Hoe doe je dat?

 

Dankbaar zijn voor alles wat er is in het Nu, én voor alles wat er niet is. Zo goed als dat je kan. En dat is ook een prachtige manier van het oefenen van zelfliefde. Omdat je buitenwereld een afspiegeling is van je binnenwereld. Kun je je huidige situatie met alle aspecten daarvan in de buitenwereld onvoorwaardelijk liefhebben, dan heb je jezelf onvoorwaardelijk lief in die aspecten van je binnenwereld.

 

Over deze inzichten valt nog zo ontzettend veel meer te delen. Maar het is soms juist fijn om niet te veel tegelijk te ontvangen. En er komen nog mogelijkheden genoeg om meer te leren over deze prachtige materie. En hier kun je misschien weer even mee spelen. In oefenen en leren. En met vallen en opstaan beter in worden. Niet omdat er nu iets niet goed is, maar ‘gewoon’ vanuit hartgedragen nieuwsgierigheid.

 

Heb een magisch Nu,
Lamané, Donna en Pim Smit

 

Voor updates over blogs, channelings, video's, workshops, retreats en Energy Updates, schrijf je in voor onze Nieuwsbrief.